Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη

Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη Facebook Twitter
4

Τρομαγμένη μπροστά στο επίπεδο της μισαλλοδοξίας που συναντά στην Ευρώπη δηλώνει η Μαντόνα, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή «η παράλογη εποχή που διανύουμε» την κάνει να σκέφτεται τη ναζιστική Γερμανία.

Σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 η  «βασίλισσα της ποπ», είπε: «Είχα παρατηρήσει (το 2012 όταν σε συναυλία της στο Παρίσι δεν είχε προβληθεί βίντεο με τη Λεπεν με σβάστικα στο μέτωπο)) ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που είχε πρώτη αποδεχθεί τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που είχε φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως η Ζοζεφίν Μπέικερ, ο Τσάρλι Πάρκερ, συγγραφείς, ζωγράφους... Θυμόμουν ότι η Γαλλία υπήρξε μια χώρα που προσέφερε άσυλο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους (...) και ότι δυστυχώς αυτό το πνεύμα είχε πλήρως χαθεί».

Μαντόνα: Με τρομάζει το επίπεδο μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη Facebook Twitter

«Έκανα αυτές τις δηλώσεις πριν από δύο χρόνια, όμως είναι και σήμερα επίκαιρες σε αυτήν την παράλογη εποχή που διανύουμε και που με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία» συνέχισε η τραγουδίστρια, καταλήγοντας ότι:  «Αυτό το επίπεδο μισαλλοδοξίας είναι τρομακτικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αυτό είναι αλήθεια για ολόκληρη την Ευρώπη, όμως κυρίως για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός, το τροπάριο περί Αρίας φυλής, αυτός ο τρόπος ύπαρξης, σκέψης, δράσης σε ένα κλίμα ακραίου φόβου... Όλα αυτά με τρομοκρατούν».

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM