Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε για 33 χρόνια η Γουίτνεϊ Χιούστον

Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε για 33 χρόνια η Γουίτνεϊ Χιούστον Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ένα ρεκόρ που κατείχε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες η Γουίτνεϊ Χιούστον.

Η super star της ποπ και κάντρι έχει πλέον το ρεκόρ της γυναίκας τραγουδίστριας με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο 1 στο chart Billboard 200.

Σύμφωνα με τον Billboard, το άλμπουμ - έκπληξη της Τέιλορ Σουίφτ της περιόδου της καραντίνας, «Folklore», έχει πλέον συμπληρώσει επτά μη διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή, κάτι που δίνει στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια συνολικά στην καριέρα της 47 εβδομάδες κυριαρχίας στο chart. Η Χιούστον είχε 46 εβδομάδες. Στην τρίτη θέση είναι η Αντέλ με 34 εβδομάδες.

Η Σουίφτ έχει συνολικά επτά άλμπουμ και έφτασε για πρώτη φορά στο Νο. 1 στο Billboard 200 με το δεύτερο άλμπουμ της, «Fearless» του 2008. Το ενδιαφέρον για το «Folklore» εντάθηκε πρόσφατα με την πολυαναμενόμενη επιστροφή της τραγουδίστριας στην τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κάντρι Μουσικής - Academy of Country Music Awards, στη διάρκεια της οποίας ερμήνευσε το single «Betty» για πρώτη φορά.

Η Γούιτνεϊ Χιούστον βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νο. 1 με το ντεμπούτο άλμπουμ της «Whitney Houston» το 1986 και μετά το ακολούθησε με τα «Whitney», «The Bodyguard soundtrack » και «I Look to You». Εδραίωσε το ρεκόρ της στο Billboard 200 το 1987.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM