Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απέβαλε τον Κόσμπι και τον Πολάνσκι

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απέβαλε τον Κόσμπι και τον Πολάνσκι Facebook Twitter
0

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέβαλε σήμερα τον Μπιλ Κόσμπι και τον Ρόμαν Πολάνσκι από τις τάξεις της. 

Στην ανακοίνωσή της, η ακαδημία υπογράμμισε πως έλαβε την απόφαση βάσει του κώδικα δεοντολογίας που τη διέπει αλλά και των «προτύπων συμπεριφοράς».

Η αποβολή του 80χρονου Κόσμπι έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την καταδίκη του, από αμερικανικό δικαστήριο, για τον βιασμό μίας γυναίκας, πριν από 14 χρόνια, στο σπίτι του, ενώ συνολικά 57 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. 

Για τον ίδιο λόγο αποβλήθηκε και ο Γαλλο-Πολωνός σκηνοθέτης που έχει παραδεχθεί τη σεξουαλική επαφή του με μία 13χρονη, στο Λος Άντζελες, το 1977.

Με πληροφορίες από Sky News

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από δεκαετίες δημιουργός του κόμικ Mutts, «ελευθέρωσε» τον χαρακτήρα του Guard Dog

Πολιτισμός / Mutts:«Ελεύθερος» πλέον ο σκύλος του θρυλικού κόμικ - Η συγκινητική αποκάλυψη του δημιουργού του

Ο σκιτσογράφος Patrick McDonnell αποφάσισε, τελικά, να κάνει το σωστό και να ακούει μια ολόκληρη κοινωνία που φωνάζει για τις αλυσίδες των σκυλιών και την εγκατάλειψή τους από τους κηδεμόνες τους
NEWSROOM
«Unboxing Callas»: Μία διαφορετική έκθεση στην ΕΛΣ με προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Πολιτισμός / «Unboxing Callas»: Μία διαφορετική έκθεση στην ΕΛΣ με προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «ΔΕΗ ενεργώ», η ΔEΗ στηρίζει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.
NEWSROOM