H 20χρονη κοπέλα που γεννήθηκε με εκατοντάδες ελιές και έχει δεχτεί bullying, θέλει να γίνει η επόμενη Μις Υφήλιος

H 20χρονη κοπέλα που γεννήθηκε με εκατοντάδες ελιές και έχει δεχτεί bullying, θέλει να γίνει η επόμενη Μις Υφήλιος Facebook Twitter
4

 

Όταν σκεφτόμαστε τις υποψήφιες των καλλιστείων Μις Υφήλιος, συνήθως έρχεται στην σκέψη μας ένα πολύ συγκεκριμένο στερεότυπο ομορφιάς. Ψηλές, καλλίγραμμες κοπέλες με αψεγάδιαστο δέρμα.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ανάλογοι διαγωνισμοί ομορφιάς δέχονται επικρίσεις επειδή προωθούν συγκεκριμένα στερεότυπα ομορφιάς και δεν αποδέχονται πως το ωραίο μπορεί να υπάρξει σε πολλές διαφορετικές μορφές από αυτές που πιστεύουμε.

Ορισμένες από τις παραπάνω προκαταλήψεις φαίνεται πως προσπαθεί να εξαλείψει η 20χρονη Εβίτα Ντελμούντο, με την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει τη Μαλαισία στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

Η Ντελμούντο που κατάγεται από από τη Σαμπά της βορειοανατολικής Μαλαισίας, γεννήθηκε με το σώμα και το πρόσωπο της γεμάτο από ευμεγέθης μαύρες και καφετί ελιές, καθώς και μ' ένα μεγάλο σημάδι στον λαιμό και τους ώμους της. 

Για τα σημάδια αυτά, μάλιστα, είχε πέσει πολλές φορές θύμα bullying στην διάρκεια της παιδικής της ηλικίας.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει τουλάχιστον η DailyMail, οι συμμαθητές της στο σχολείο την αποκαλούσαν «τέρας» ή χρησιμοποιούσαν χαρακτηρισμούς όπως «μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας», γεγονός που την έκανε πολύ ντροπαλή και εσωστρεφή καθώς μεγάλωνε.

«Στο δημοτικό σχολείο, κανείς δεν ήθελε να είναι φίλος μου. Θυμάμαι πως ένας δάσκαλος είχε ζητήσει από δύο κορίτσια να μου κάνουν παρέα την ώρα του διαλείμματος, τα οποία ψιθύριζαν μεταξύ τους "γιατί πρέπει να της συμπεριφερόμαστε σαν να είναι πριγκίπισσα;" είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη της.

Το να προσπαθεί κάποιος να ξεπεράσει τις ανασφάλειες που έχει με την εικόνα του είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν όμως επιχειρείς να το κάνεις σ' έναν ανταγωνιστικό χώρο όπως τα καλλιστεία ομορφιάς, τότε αυτό είναι πραγματικά αξιέπαινο. 


«Έμαθα να αποδέχομαι τα εκ γενετής μου σημάδια και να αγαπάω τον εαυτό μου. Σιγά σιγά βρήκα την αυτοπεποίθηση να προβάλω αυτό που με κάνει μοναδική». Η 20χρονη έβαλε υποψηφιότητα για Μις Υφήλιος στις 17 Ιουνίου και περιμένει τα αποτελέσματα για το αν πέρασε ή όχι στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού. 

Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει σε αυτή την προσπάθεια, η Ντελμούντο διαβεβαίωσε τους πάνω από 42.000 ακόλουθους της στο Instagram ότι δεν πρόκειται να χάσει το κουράγιο της.

Not very pretty but I show you how to run free. ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Nude lipstick is my favourite easy to apply and smoothie ~ ❤ check out @zhucocosmetics for more! ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Munchkin are cute right? Do check out @purrfectplacekk for more type of cats there! ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Go fight for it no one will stop you ?❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Who you ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Im not a girl not yet a woman ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Hello flowers ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

You dont have to change anything because you already beautiful ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Graduation day ❤??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Simpang mengayau ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ave Evita Patcey Delmundo? (@evita_delmundo) στις

Με πληροφορίες από indiatoday.intoday.in, dailymail.com

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ειδες τι πηγε και σκεφθηκε η κοπελλα αυτη,βρε παιδι μου !Να πολεμησει ενα "φυσικο ελαττωμα"το bullying το οποιο ειχε σαν αποτελεσμα με εναν απιστευτα πρωτοτυπ τροπο.Μπραβο της !Καανονικα θα επρεπε να σταματησω εδω εχοντας ολοκληρωσει ενα "ευγενικο και ευαισθητο" σχολιο.Θα ηταν ομως αδικο,κατι τετοιο.Για τον promotion agent φυσικα,ο οποιος το σκεφθηκε και το εβαλε σε εφαρμογη.Διοτι ,ο'τι κσι να γινει απο δω και περα, χρημα θα υπαρξει πολυ.Μιας και εκανε την πελατισσα του international internet persona με μια πολυ απλη,και ανεξοδη, κινηση.Μπραβο του !!!
Αυτές οι επεμβάσεις κοστίζουν και πάνε με το κομμάτι, βεβαίως. Πόσα χιλιάρικα μπορεί να διαθέτει μια εικοσάχρονη κοπέλα για να μπει σε μια τέτοια διαδικασία (και δοκιμασία);
Νομίζω ότι αγνοείς τον πραγματικό λόγο για τον οποίον η κοπέλα κάνει αυτήν την προσπάθεια. Επίσης οποιαδήποτε επέμβαση είτε αισθητική είτε όχι επιβαρύνει τον οργανισμό οπότε δε βρίσκω το λόγο να τις αφαιρέσει, εφόσον βέβαια δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της ( και αν ήταν, πιστεύω θα τις είχε αφαιρέσει μέχρι τώρα).