Γιατί ο Φρανκ Σινάτρα πίστευε πως η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε: Οι αποκαλύψεις νέου βιβλίου

Γιατί ο Φρανκ Σινάτρα πίστευε πως η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε: Οι αποκαλύψεις νέου βιβλίου Facebook Twitter
O Σινάτρα και η Μονρόε ήταν στενοί φίλοι, αλλά όχι εραστές, υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο ο πρώην μάνατζερ του τραγουδιστή - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Φρανκ Σινάτρα συχνά ανακαλούσε τους έρωτες, τις απώλειες και τους αγαπημένους φίλους της ζωής του, μεταξύ αυτών και τη Μέριλιν Μονρόε


Παρότι το τι ακριβώς προηγήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1962 όταν η μεγάλη σταρ βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση, παραμένει μυστήριο, ο Σινάτρα «ποτέ δεν πίστεψε πως ήταν ατύχημα, πίστευε πως δολοφονήθηκε και ποτέ δεν το ξεπέρασε». 

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Sinatra and Me: In The Wee Small Hours» ο έμπιστος και πρώην μάνατζερ του Σινάτρα, Τόνι Οπεντισάνο. 

Σύμφωνα με αυτόν, ο Σινάτρα και η Μονρόε ήταν στενοί φίλοι, αλλά όχι εραστές. Κι αυτό γιατί, παρότι ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός τη θεωρούσε πανέμορφη και αστεία, «ένιωθε πως ήταν πολύ ταλαιπωρημένη και εύθραυστη για να κοιμηθεί μαζί της και μετά να φύγει». 
 

Η ηθοποιός είχε περάσει το Σαββατοκύριακο πριν τον θάνατό της στο θρυλικό Cal Neva Lodge, ιδιοκτήσια κατά ένα μέρος και του Σινάτρα. 

Αυτό που δεν ήξερε ο κόσμος, αποκαλύπτει ο συγγραφέας, ήταν πως ήταν εκεί βρισκόταν εκεί για να περάσει χρόνο με τον πρώην σύζυγό της, Τζο ΝτιΜάτζιο που έμενε κοντά και πως είχε αποφασίσει να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα πως τα ξαναβρήκαν μεταξύ τους.

Τα νέα για την επικείμενη συνέντευξη Τύπου πυροδότησαν μια παραφιλολογία πως η Μονρόε επρόκειτο να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις σχέσεις της με τον Τζον Κένεντι και τον αδερφό του, Ρόμπερτ. 

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Οπεντισάνο «ο Φρανκ έλεγε πως ποτέ δεν θα διέρρεε κάτι για τους Κένεντι καθώς ακόμη έτρεφε αισθήματα (για τον JFK)». 


«Ο Φρανκ πίστευε πως αν δεν είχε ανακοινωθεί εκείνη η συνέντευξη Τύπου, η Μέριλιν θα είχε ζήσει πολύ περισσότερο» συνεχίζει ο ίδιος. 


Μέρες μετά το θάνατο της Μονρόε, γράφει ο Οπεντισάνο, ο δικηγόρος του Σινάτρα, Μίκι Ρούντιν που συνεργαζόταν και με τη Μονρόε, τού είπε πως η ηθοποιός είχε δολοφονηθεί. Επρόκειτο για φήμη που κυκλοφορούσε ευρέως μεταξύ των ανδρών του γκάνκστερ Σαμ Τζιανκάνα, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα υποστήριζαν εμπλοκή στη «δολοφονία». 
 

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, ο Σινάτρα είχε διαφορετικές πηγές που του έλεγαν το ίδιο πράγμα: «Δολοφονήθηκε με βαρβιτουρικά (Nembutal) με την εμπλοκή του Ρόμπερτ Κένεντι ή του Τζιανκάνα». 

Πάνω από πέντε δεκαετίες μετά, η αλήθεια για το θάνατο της θρυλικής ξανθιάς του Χόλιγουντ παραμένει μυστήριο. 

«Οι θεωρίες συνωμοσίας αφθονούν και εγώ δεν μπορώ να τις αφήσω να πεθάνουν» λέει ο συγγραφέας, παραδεχόμενος πως αυτό που ξέρει είναι πως ο θάνατος της Μονρόε στοίχειωσε για πάντα τον Σινάτρα. 
 

Με πληροφορίες από People 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM