Γιατί ο Φρανκ Σινάτρα πίστευε πως η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε: Οι αποκαλύψεις νέου βιβλίου

Γιατί ο Φρανκ Σινάτρα πίστευε πως η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε: Οι αποκαλύψεις νέου βιβλίου Facebook Twitter
O Σινάτρα και η Μονρόε ήταν στενοί φίλοι, αλλά όχι εραστές, υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο ο πρώην μάνατζερ του τραγουδιστή - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Φρανκ Σινάτρα συχνά ανακαλούσε τους έρωτες, τις απώλειες και τους αγαπημένους φίλους της ζωής του, μεταξύ αυτών και τη Μέριλιν Μονρόε


Παρότι το τι ακριβώς προηγήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1962 όταν η μεγάλη σταρ βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση, παραμένει μυστήριο, ο Σινάτρα «ποτέ δεν πίστεψε πως ήταν ατύχημα, πίστευε πως δολοφονήθηκε και ποτέ δεν το ξεπέρασε». 

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Sinatra and Me: In The Wee Small Hours» ο έμπιστος και πρώην μάνατζερ του Σινάτρα, Τόνι Οπεντισάνο. 

Σύμφωνα με αυτόν, ο Σινάτρα και η Μονρόε ήταν στενοί φίλοι, αλλά όχι εραστές. Κι αυτό γιατί, παρότι ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός τη θεωρούσε πανέμορφη και αστεία, «ένιωθε πως ήταν πολύ ταλαιπωρημένη και εύθραυστη για να κοιμηθεί μαζί της και μετά να φύγει». 
 

Η ηθοποιός είχε περάσει το Σαββατοκύριακο πριν τον θάνατό της στο θρυλικό Cal Neva Lodge, ιδιοκτήσια κατά ένα μέρος και του Σινάτρα. 

Αυτό που δεν ήξερε ο κόσμος, αποκαλύπτει ο συγγραφέας, ήταν πως ήταν εκεί βρισκόταν εκεί για να περάσει χρόνο με τον πρώην σύζυγό της, Τζο ΝτιΜάτζιο που έμενε κοντά και πως είχε αποφασίσει να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα πως τα ξαναβρήκαν μεταξύ τους.

Τα νέα για την επικείμενη συνέντευξη Τύπου πυροδότησαν μια παραφιλολογία πως η Μονρόε επρόκειτο να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις σχέσεις της με τον Τζον Κένεντι και τον αδερφό του, Ρόμπερτ. 

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Οπεντισάνο «ο Φρανκ έλεγε πως ποτέ δεν θα διέρρεε κάτι για τους Κένεντι καθώς ακόμη έτρεφε αισθήματα (για τον JFK)». 


«Ο Φρανκ πίστευε πως αν δεν είχε ανακοινωθεί εκείνη η συνέντευξη Τύπου, η Μέριλιν θα είχε ζήσει πολύ περισσότερο» συνεχίζει ο ίδιος. 


Μέρες μετά το θάνατο της Μονρόε, γράφει ο Οπεντισάνο, ο δικηγόρος του Σινάτρα, Μίκι Ρούντιν που συνεργαζόταν και με τη Μονρόε, τού είπε πως η ηθοποιός είχε δολοφονηθεί. Επρόκειτο για φήμη που κυκλοφορούσε ευρέως μεταξύ των ανδρών του γκάνκστερ Σαμ Τζιανκάνα, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα υποστήριζαν εμπλοκή στη «δολοφονία». 
 

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, ο Σινάτρα είχε διαφορετικές πηγές που του έλεγαν το ίδιο πράγμα: «Δολοφονήθηκε με βαρβιτουρικά (Nembutal) με την εμπλοκή του Ρόμπερτ Κένεντι ή του Τζιανκάνα». 

Πάνω από πέντε δεκαετίες μετά, η αλήθεια για το θάνατο της θρυλικής ξανθιάς του Χόλιγουντ παραμένει μυστήριο. 

«Οι θεωρίες συνωμοσίας αφθονούν και εγώ δεν μπορώ να τις αφήσω να πεθάνουν» λέει ο συγγραφέας, παραδεχόμενος πως αυτό που ξέρει είναι πως ο θάνατος της Μονρόε στοίχειωσε για πάντα τον Σινάτρα. 
 

Με πληροφορίες από People 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ