Το εστιατόριο του Salt Bae στη Βοστώνη έκλεισε λόγω παραβάσεων για κορωνοϊό

Το εστιατόριο του Salt Bae στη Βοστώνη έκλεισε λόγω παραβάσεων για κορωνοϊό Facebook Twitter
Το εστιατόριο στη Βοστώνη είναι ένα από τα πολλά καταστήματα που λειτουργεί ο Gökçe υπό την επωνυμία «Nusr-Et».
0

Λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα, ο «Salt Bae» Nusret Gökçe διατάχθηκε να κλείσει το καινούργιο του εστιατόριο στη Βοστώνη μετά από παραβάσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω COVID-19, μετέδωσε η Boston Globe.

Ο Gökçe, που έγινε viral πριν μερικά χρόνια όταν κυκλοφόρησαν βίντεο που τον έδειχναν να ρίχνει αλάτι πάνω στο κρέας, αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με το αρμόδιο συμβούλιο αδειοδοτήσεων της πόλης σε δυο ακροάσεις. 

Η άδεια περί αλκοολούχων ποτών του εστιατορίου έχει ανασταλεί επ' αόριστον και το εστιατόριο διατάχθηκε να σταματήσει την λειτουργία του «λόγω της υπάρχουσας και επικείμενης απειλής για τη δημόσια υγεία ως αποτέλεσμα της συνεχούς και επαναλαμβανόμενης αποτυχίας συμμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα της COVID-19». 

Το εστιατόριο του Salt Bae στη Βοστώνη έκλεισε λόγω παραβάσεων για κορωνοϊό Facebook Twitter

Οι αρχές είπαν πως στο σάιτ 311 της Βοστώνης, όπου επιτρέπεται στους πολίτες να καταθέτουν καταγγελίες, εμφανίστηκαν τουλάχιστον πέντε την ημέρα που άνοιξε το Nusr-Et, σύμφωνα με την Boston Globe. 

Σε δύο από αυτές, που κατατέθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου, το εστιατόριο περιγραφόταν ως συνωστισμένο, χωρίς καμία κοινωνική αποστασιοποίηση. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν το εσωτερικό τους καταστήματος γεμάτο κόσμο και μεγάλες ουρές κόσμους να περιμένουν έξω. 

«Πολλοί άνθρωποι μέσα (και περιμένοντας στην ουρά έξω) δεν φορούσαν μάσκες, ανάμεσά τους και υπάλληλοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε μια από τις καταγγελίες. «Πολλά τραπέζια απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα μέτρο και κόσμος στεκόταν γύρω από το μπαρ χωρίς μάσκες. Όταν φτάσαμε, δεν υπήρχε κανείς κοντά στην υποδοχή, αλλά μέχρι την ώρα που φύγαμε κατά τις 9 μ.μ., υπήρχαν 20-30 άτομα να στέκονται εκεί βγάζοντας selfies χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας». 

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Nusr-Et ή ο Gökçe αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τις πολτικές λειτουργίας τους. Η εταιρία έχει γίνει αντικείμενο εννέα καταγγελιών τα τελευταία δυο χρόνια, με δυο από τις υποθέσεις να παραμένουν ανοιχτές.

Με πληροφορίες από CNN, Today

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM