Έιμι Γουάινχαουζ: 100% αντίθετος ο πατέρας της σε μία νέα βιογραφική ταινία

Έιμι Γουάινχάουζ: 100% αντίθετος ο πατέρας της σε νέα βιογραφική ταινία Facebook Twitter
AP
0

Διχάζει η δημιουργία μιας νέας ταινίας για την ΄Ειμι Γουάινχαουζ, με τον πατέρα της και διαχειριστή της περιουσίας της να αρνείται κατηγορηματικά ότι έδωσε σχετική άδεια.

Η επερχόμενη ταινία, που βασίζεται στο βιβλίο της Dafne Barak «Saving Amy» του 2010, εξιστορεί τα τελευταία χρόνια της τραγουδίστριας και έλαβε το πράσινο φως από την Halcyon Studios.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του ο Μιτς Γουάινχαουζ, ισχυρίζεται ότι «100% δεν επιτρέπεται η δημιουργία της ταινίας».

Ο Μιτς κατηγόρησε την παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι η Halcyon δεν είχε προσεγγίσει ούτε τους διαχειριστές της περιουσίας ούτε τη δισκογραφική εταιρεία της κόρης του, Universal, για δικαιώματα.

«Δεν μπορούν να είναι τόσο ηλίθιοι», είπε στο TMZ. «Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να χορηγηθούν κατάλληλες άδειες».

Ωστόσο, η Barak, η οποία έγραψε το βιβλίο της μετά από γυρίσματα με την Έιμι Γουάινχαουζ, που κράτησαν πάνω από 40 ώρες, επιμένει ότι η ταινία της δεν θα είναι βιογραφική.

«Έχω όλες τις νομικές συμφωνίες που χρειάζονται», εξήγησε λέγοντας ότι το υλικό αποτελεί δική της νόμιμη ιδιοκτησία, που μπορεί να διαθέσει προς πώληση.

Ένα άλλο εμπόδιο που αντιμετωπίζει αυτή η ταινία ωστόσο, είναι τα σχέδια των διαχειριστών της περιουσίας της τραγουδίστριας, που αφορούν σε μία άλλη εγκεκριμένη βιογραφική παραγωγή, για την οποία ο Μιτς, όπως είπε στο TMZ, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν του χρόνου.

Και οι δύο ταινίες εμφανίζονται μετά από χρόνια προσπαθειών για την δημιουργία μιας αφηγηματικής ταινίας για την Έιμι, η οποία πέθανε το 2011 σε ηλικία 27 ετών.

Το 2015, φέρεται να ήταν στα σκαριά μια ταινία για την Γουάινχαουζ, με την υπογραφή της Ιρλανδής σκηνοθέτιδας Kristen Sheridan και την Σουηδή Noomi Rapace από το «Κορίτσι με το Τατουάζ» στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μέχρι το 2018, είχε κυκλοφορήσει μία άλλη βιογραφική ταινία, με παραγωγούς τις Alison Owen και Debra Hayward. Το σενάριο είχε αναλάβει ο σεναριογράφος των Kinky Boots, Geoff Deane. Η οικογένεια της Γουάινχαουζ ήταν επίσης στην παραγωγός της ταινίας, ενώ τα έσοδα θα πήγαιναν στο Ίδρυμα Amy Winehouse, σύμφωνα με τον Guardian.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτή ήταν η ταινία στην οποία αναφέρθηκε ο πατέρας της, μιλώντας στο ΤΜΖ.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές άλλες βιογραφικές ταινίες διασήμων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και εκείνη από μέλη της οικογένειας Gucci, που μίλησαν κατά του επερχόμενου House of Gucci του Ridley Scott.

Αντίστοιχα, και ο ίδιος ο Μιτς Γουάινχαουζ μίλησε κατά του ντοκιμαντέρ, «Amy», του Asif Kapadia από το 2015 που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ακόμα και αφού το Amy κέρδισε το Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, ο Μιτς έμεινε σταθερός στη στάση του, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι πρόκειται για μία «αρνητική, κακόβουλη και παραπλανητική απεικόνιση της Έιμι».

Με πληροφορίες του Vanity Fair

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Πολιτισμός / Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Ο σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας λέει ότι το νέο Βασικό Ένστικτο προχωρά και ότι οι παραγωγοί συζητούν με την Έμεραλντ Φένελ για τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής. Στη νέα του συνέντευξη, μιλά όχι μόνο για ένα ριμέικ, αλλά και για το όραμά του γύρω από ένα Χόλιγουντ πιο τολμηρό, πιο σεξουαλικό και λιγότερο φοβισμένο.
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
Ο Lil Nas X μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Ο Λιλ Νας Χ εντάσσεται σε διετές πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Λος Άντζελες. Αν τηρήσει τους όρους του, οι τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση σε αστυνομικούς μπορεί να αποσυρθούν.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM