«Brutalia, εργάσιμες μέρες»: Ελληνική ταινία μικρού μήκους στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών

«Bruralia, εργάσιμες μέρες»: Ελληνική ταινία μικρού μήκους στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών Facebook Twitter
0

Η σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος της Εβδομάδας Κριτικής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 74ου Φεστιβάλ των Καννών επιβεβαιώνει τους σταθερούς και ισχυρούς δεσμούς της  ελληνικής ταινίας μικρού μήκους με το φεστιβάλ κατά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό αυτό πρόγραμμα η ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υποστηρίζεται στις Κάννες από την Hellas Film.

Στην Εβδομάδα Κριτικής διαγωνίζεται και η μεγάλου μήκους ταινία «Feathers» του Omar El Zohairy. To έργο αυτό είναι διεθνούς συμπαραγωγής (Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα) και έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών. Στην παραγωγή του  «Feathers» συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Heretic (Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Γιώργος Καρναβάς).

«Bruralia, εργάσιμες μέρες»: Ελληνική ταινία μικρού μήκους στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών Facebook Twitter

Σημαντική είναι φέτος η ελληνική παρουσία στο L’ Atelier της Cinefondation των Καννών, όπου θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου. Το σχέδιο αυτό εντάχθηκε πρόσφατα στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ στη συγκεκριμένη δράση του φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Καλογηροπούλου είχε συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών με την μικρού μήκους ταινία «Motorway 65» διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

«Bruralia, εργάσιμες μέρες»: Ελληνική ταινία μικρού μήκους στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών Facebook Twitter

Η ελληνική ταινία μικρού μήκους ξανά στις Κάννες

Το «Brutalia, εργάσιμες μέρες» διεκδικεί τη βράβευσή του στην Εβδομάδα Κριτικής.

«Το σενάριο της ταινίας, από τον Μ. Μαυρή, παρουσιάζει μια δυστοπική μητριαρχική κοινωνία, στην οποία νέες γυναίκες με στρατιωτική περιβολή εργάζονται σαν μέλισσες για το καλό του «μελισσιού»».

Ο Μ. Μαυρής έχει στο ενεργητικό του ως σκηνοθέτης δύο ακόμη ταινίες μικρού μήκους, το «Blue Train» (2014) και το «Μανέκι Νέκο» (2017).

Παραγωγοί του «Brutalia» είναι οι: Annabelle Aronis, Γιώργος Τσοκόπουλος, Μαντώ και Μυρτώ Στάθη. Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Κόρα Καρβούνη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου.

Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί στους φυσικούς χώρους του από 6 – 17 Ιουλίου 2021. Το L’ Atelier της Cinefondation θα διεξαχθεί από 8 -13 Ιουλίου 2021.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM
Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM