Η σουηδική δικαιοσύνη απήγγειλε σήμερα κατηγορίες για βίαιη επίθεση κατά του Αμερικανού ράπερ A$AP Rocky. Παράλληλα έγινε γνωστό πως ο ράπερ θα παραμένει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη. 

 

Ο Α$AP Rocky συνελήφθη μετά από βίαιο καβγά σε δρόμο της Στοκχόλμης και παραμένει στη φυλακή από τις 5 Ιουλίου. Βρισκόταν στη Σουηδία για συναυλία. Τρεις εβδομάδες μετά, ο Σουηδός εισαγγελέας Ντάνιελ Σούνεσον αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες. «Σήμερα αποφάσισα να κατηγορηθούν για βίαιη επίθεση οι τρεις ύποπτοι, καθώς κρίνω πως ότι συνέβη συνιστά έγκλημα, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν να κάνουν με το δικαίωμα της αυτοάμυνας και τους ισχυρισμούς ότι προκλήθηκαν», είπε ο Σουηδός και δικαστικός.  

 

«Αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεση μου περισσότερο υλικό για το περιστατικό από ότι υπήρχε πριν διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Πέρα από το οπτικό υλικό όμως τα όσα ισχυρίζεται ο ενάγων υποστηρίζονται και από μάρτυρες» είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως στην απόφαση του να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο ράπερ και οι δύο συνεργάτες του έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως αν έμεναν ελεύθεροι υπήρχε κίνδυνος να φύγουν από τη χώρα. 

 

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Την ίδια στιγμή η αντι-μήνυση που έκανε ο σωματοφύλακας του ράπερ κατά του ανθρώπου που κατηγορεί τους Αμερικανούς απορρίφθηκε στην αρχή της εβδομάδας. 

 

Η υπόθεση του A$AP Rocky συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ακόμα και του Αμερικανού προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ εγγυήθηκε προσωπικά για τον ράπερ και ζήτησε την απελευθέρωση του. Μάλιστα συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, ο οποίος όμως του είπε πως στη Σουηδία όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να επηρεάσει τις εισαγγελικές αρχές και τα δικαστήρια.