WSJ: Κακό σήμα για τα ελληνικά ομόλογα το πάγωμα της δόσης από το Eurogroup

WSJ: Κακό σήμα για τα ελληνικά ομόλογα το πάγωμα της δόσης από το Eurogroup Facebook Twitter
0

Στο ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι να παγώσουν την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. 

Παρόλο που η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή άμεση ανάγκη ρευστότητας λόγω του αποθεματικού ασφαλείας (cash buffer), σε περίπτωση που τελικά δεν εκταμιευθεί  η δόση, αυτό ενδέχεται να πλήξει το αίσθημα των επενδυτών προς τα ελληνικά ομόλογα, την στιγμή μάλιστα, που η κυβέρνηση πίστευε σε μία θετική αξιολόγηση, γράφει η εφημερίδα. 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έγινε χθες γνωστή, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε μία σειρά μεταρρυθμίσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και η υιοθέτηση νέου νομικού πλαισίου προστασίας της πρώτης κατηγορίας.

Η έκθεση προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει επιτάχυνση στην εφαρμογή των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, τότε είναι πιθανό το Eurogroup της 11ης Μαρτίου να «παγώσει» τη δόση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM