Update: Δεν μειώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, λέει το ΥΠΟΙΚ

Update: Δεν μειώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, λέει το ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
5

 Update: «Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης» τονίζουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, διαψεύδοντας σχετικά σημερινά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σημερινό κύριο δημοσίευμα των Νέων, η κυβέρνηση θα εμφάνιζε στην Τρόικα ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων το οποίο θα συμπεριλάμβανε και  τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Προηγούμενη ανάρτηση:

Τη μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα επιδιώξει η κυβέρνηση που σκοπεύει, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, να προχωρήσει σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να το επιτύχει.

Σύμφωνα με τα Νέα,  η κυβέρνηση έχει ως στόχο τη  στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων, μέσα από ένα νέο χαμηλότερο τιμολόγιο.

Βασικό επιχείρημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η φοροελάφρυνση θα αυξήσει την κατανάλωση και συνεπώς  δεν θα υπάρξει έλλειμμα στα δημόσια έσοδα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM