Τζορτζ Φρίντμαν: Γιατί η Γερμανία θα μπορούσε να είναι είναι το επόμενο PIG

Τζορτζ Φρίντμαν: Γιατί η Γερμανία θα μπορούσε να είναι είναι το επόμενο PIG Facebook Twitter
0

Το πρόβλημα της Ε.Ε. δεν είναι τα λεγόμενα PIGS αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο Pig που έρχεται και αυτό είναι η Γερμανία, δηλώνει στο Business Insider, ο ιδρυτής του Geopolitical Futures Τζορτζ Φρίντμαν

Όπως λέει στην ανάλυση του, τα προβλήματα στις ιταλικές τράπεζες όπου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται θα έχουν μεγάλη επίδραση πάνω στη γερμανική οικονομία. «Η Γερμανία εξαρτάται από τις εξαγωγές, και οι αγορές της στερεύουν", δηλώνει ο Φρίντμαν, εξηγώντας ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη του 2015 έδειξαν ότι  τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ιταλικών τραπεζών ανήλθαν στα 300 δις. €, στο 17,3% των ανεξόφλητων δανείων.

Αυτός, όπως επισημαίνει,  είναι ένας τεράστιος αριθμός λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 6,8% και της Γερμανίας είναι μόλις 2,3%.

Σύμφωνα με τον Friedman, πρόεκιται για μεγάλη υπόθεση, διότι η οικονομία της Ιταλίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, και υπάρχει πολλή διασυνδεσιμότητα με τις άλλες οικονομίες.

Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, έχει μια τεράστια  έκθεση στην Ιταλία , το ίδιο  και η υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Friedman πιστεύει ότι τελικά θα είναι η Γερμανία που θα πρέπει να σώσει την Ιταλία και αυτό θα της κοστίσει πολλά χρήματα.

"Δεν είναι οι χώρες των PIIGS που  να ανησυχούν," είπε ο Friedman. "Η πτώση της Γερμανίας δεν έχει αρχίσει ακόμη. Και όταν η Γερμανία θα αρχίσει να πέφτει, τότε θα αρχίσει ο πανικός»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ