Τζανακόπουλος στο CNBC: Θα έχουμε σύντομα λύση για το χρέος

Τζανακόπουλος στο CNBC: Θα έχουμε σύντομα λύση για το χρέος Facebook Twitter
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Eurokinissi
0

Την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος έκανε σήμερα (5/12) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. 

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ σύντομα», τόνισε στη συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω πως αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε».

«Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνο λόγω του Brexit αλλά και διότι η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας», είπε για να συμπληρώσει πως η Αθήνα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση.

Το άρθρο του CNBC που συνοδεύει τη συνέντευξη του κ. Τζανακόπουλου σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος, κάτι που θα κάνει την οικονομία της Ελλάδας να σταθεί και πάλι στα πόδια της. 

Επισημαίνει ακόμη τις δηλώσεις που έκανε στο CNBC ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αναγνωρίσει πως κάτι πρέπει να γίνει με το ελληνικό χρέος.

«Ακόμα και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί πως, στην πραγματικότητα, η Ελλαδα έχει κάνει αυτά που έπρεπε και περισσότερα, και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ελληνικό χρέος», σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου.

Aν και οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για το πώς θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει πως έχει βρεθεί ο «αλγόριθμος», τονίζει το δημοσίευμα:

«Έχουμε αυτό το όριο του 15%, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσουν οι μικτές χρηματοδοτικές μας ανάγκες άρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που χρειάζεται να λάβουμε πρέπει να είναι τέτοια που να μη χρειαζόμαστε πάνω από το 15% του ΑΕΠ μας προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας. Νομίζω πως έχουμε έναν "κλειδωμένο" αλγόριθμο εκεί», είπε.

Με πληροφορίες από CNBC 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ