Τζακ Λιου: «Πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις η Ελλάδα»

Τζακ Λιου: «Πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις η Ελλάδα» Facebook Twitter
5

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, σύμφωνα με το ηχογραφημένο κείμενο μίας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και θα μεταδοθεί αύριο.


"Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το φορτίο πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μία απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε στην εκπομπή του CNN "Fareed Zakaria GPS" που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή, σύμφωνα με ένα ηχογραφημένο κείμενο.


"Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας", είπε.


"Ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός απ΄ό,τι ήταν στο παρελθόν γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών. Ανήκει κυρίως σε κυρίαρχα μέρη", είπε ο Λιου.


Είπε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση των αγορών σε μία στάση πληρωμών ή σε μία αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, προσθέτοντας: "Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει".


"Είναι σαφές ότι μέσα στην Ελλάδα η σύνεπεια μίας αποτυχίας θα σήμαινε μία τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους", είπε. "Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας."

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας."Πολύ περισσότερο από τώρα; Αμφιβάλλω. Αν ενδιαφέρονται τόσο όμως για εμάς και όχι φυσικά για τις τράπεζες τους ή τη χώρα τους τότε ας βοηθήσουν αυτοί (κι εννοώ πραγματική βοήθεια) και ας πάρει και κανένας άλλος δύσκολες αποφάσεις. Εμείς πήραμε αρκετές, δεν πάει άλλο.
Δε μιλάω για τους αμερικάνους, αλλά για τους Ευρωπαίους. Επίσης, γνωρίζετε τι σημαίνει βοήθεια; Δε βοηθάς κάποιον επειδή του το χρωστάς αλλά επειδή θες να βοηθήσεις. Αν περιμένεις αντάλλαγμα δε λέγεται βοήθεια.