Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον Facebook Twitter
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
3

Με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες πριν από την ημερομηνία-ορόσημο της 9ης Απριλίου, όταν η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ, είχε διαψεύσει νωρίτερα σήμερα δημοσίευμα του Spiegel που έκανε λόγο για προσωρινή ανάκληση των τεχνικών του κλιμακίων στην Αθήνα λόγω καθυστερήσεων στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Το Ταμείο έκανε λόγο για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων.

«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρίσκονταν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εβδομάδες, συνεργαζόμενες με τις ελληνικές αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη συμμετοχή και των τοπικών υπαλλήλων (των θεσμών)», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός  Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε σήμερα ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης των 460 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ υπάρχουν, ενώ ο ίδιος αναμένει τη σχετική εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου. «Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ