Συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Κούβας

Συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Κούβας Facebook Twitter
0

Με την επίσκεψή του στην Κούβα και την υπογραφή συμφωνίας για ναυτιλιακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.


Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε στην Αβάνα με τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών, με τους οποίους συνυπέγραψαν συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας -αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας- μεταξύ Ελλάδας και Κούβας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, κατά τη διάρκεια «των παραγωγικών συναντήσεων δηλώθηκε εκατέρωθεν η πολιτική βούληση περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε τομείς όπου υπάρχει ήδη συνεργασία, όπως αυτός των ναυτιλιακών μεταφορών, όσο και σε νέους, όπως οι ήπιες μορφές ενέργειας και οι ιχθυοκαλλιέργειες».


Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος εγκαινίασε επίσης το περίπτερο της Ελλάδας στην 35η Διεθνή Έκθεση της Κούβας, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες επιχειρήσεις από την Καραϊβική, αλλά και τον υπόλοιπο τον κόσμο.


Στο περιθώριο της επίσκεψης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέτισε φόρο τιμής στη θρυλική μορφή της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με επίσκεψη στο μνημείο του, στη Σάντα Κλάρα, ενόψει και της επετείου συμπλήρωσης 50 ετών από το θάνατό του και 20 από τη μετακομιδή της σορού του από τη Βολιβία.


Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε τον ορθόδοξο Ναό Αγίου Νικολάου στην Αβάνα και συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς.
Μετά τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με ομογενείς επιχειρηματίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM