Στουρνάρας: «Δεν υπάρχουν πλέον «untouchables»

Στουρνάρας: «Δεν υπάρχουν πλέον «untouchables» Facebook Twitter
3

Τους προκατόχους του στο υπουργείο Οικονομικών «κάρφωσε» εμμέσως ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ανέφερε ότι "λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από εφόρους, επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλοδικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε δήμαρχο. Τον κυνηγάω;".

Ο υπουργός έκανε αυτή την αναφορά για να δείξει ότι δεν θα γίνεται πλέον καμία «εξυπηρέτηση». «Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι "untouchables" στην ελληνική κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. "Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και είπε σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας. .

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει απερίφραστα "ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή.

Παρέχω την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια. Μπορεί να μην έχουμε θεαματικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα:

• Εισπράττονται πρόστιμα.

• Δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα.

• Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα.

• Κόσμος μπαίνει πλέον στη φυλακή για χρέη στο Δημόσιο.

Μέχρι τέλος του έτους αναμένουμε και σημαντικά αποτελέσματα από τους νέους ελεγκτές".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν υπαρχουν πια untouchables, εκτος αν προκειται για ελληνες κροισους με διυλιστηριο, οποτε μπορει να κανουμε καμια εξυπηρετηση και να εισπραξουμε προστιμα σε 45 δοσεις αντι για 15. Επισης, ευτυχως εχουμε καλους δημοσιογραφους που δεν κανουν ερωτησεις που μας φερνουν σε δυσκολη θεση.