Στο Ευρώ και η Λιθουανία από του χρόνου

Στο Ευρώ και η Λιθουανία από του χρόνου Facebook Twitter
1

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας επανέλαβε τη δέσμευσή της να υιοθετήσει το ευρώ το 2015, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός Αλγκίρντας Μπουτκεβίσιους είχε απειλήσει μάλιστα με παραίτηση εάν η χώρα δεν κατάφερνε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

Όπως γράφουν τα Νέα, τα δύο μικρότερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, που αρχικά ζητούσαν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ευρώ και απαιτούσαν την αύξηση του κατώτατου μισθού προκειμένου να υποστηρίξουν την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, τελικά υποχώρησαν.


Ο Λιθουανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η υιοθέτηση του κοινού νομίσματος θα ενισχύσει την οικονομία της Λιθουανίας διευκολύνοντας το εμπόριο, τις ξένες επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το 55% των Λιθουανών δεν φαίνεται να συμφωνεί όμως μαζί του, καθώς είναι αντίθετοι στην υιοθέτηση του ευρώ, όπως βρήκε δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου τον περασμένο Απρίλιο. Επίσης το 60% των Λιθουανών φοβάται ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών μετά την υιοθέτηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια