Στη Σιγκαπούρη μετακομίζει φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός - Έκτακτη απόφαση λόγω Covid

Στη Σιγκαπούρη μετακομίζει φέτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός - Έκτακτη απόφαση λόγω Covid Facebook Twitter
0

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η ετήσια συνάντηση για ηγέτες της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο του Νταβός, θα φιλοξενηθεί στη Σιγκαπούρη την άνοιξη του 2021.

Οι διοργανωτές του φόρουμ ανακοίνωσαν πως η απόφαση για αλλαγή πάρθηκε για τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας, επικαλούμενοι την υγειονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας. «Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τον Covid-19, αποφασίστηκε ότι η Σιγκαπούρη ήταν η καλύτερη τοποθεσία για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση», ανέφεραν.

Η Σιγκαπούρη θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως χώρα με επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης. Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι επί του παρόντος υπάρχουν 28 άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορωναϊό, αλλά κανένας δεν βρίσκεται στην εντατική και δεν υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα. Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 29.

Εκτός από την αλλαγή τοποθεσίας υπάρχει ήδη απόφαση και για διαφορετική ημερομηνία, καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα διεξαχθεί φέτος από τις 13 έως τις 16 Μάϊου και όχι τον Ιανουάριο, όπως συνηθίζονταν έως τώρα.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης  που το φόρουμ θα διεξαχθεί σε άλλη χώρα εκτός της Ελβετίας. Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί» δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ