Spotify: Ετοιμάζεται για την Wall Street

Spotify: Ετοιμάζεται για την Wall Street Facebook Twitter
Ο Daniel Ek, CEO του Spotify.
0

Στον απόηχο της είδησης της αγωγής που κατέθεσε η εταιρεία Wixen Music Publishing με την οποία ζητάει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναπαραγωγή χιλιάδων τραγουδιών χωρίς καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων, έρχεται το νέο της εισόδου της σουηδικής εταιρείας στην αμερικανική χρηματαγορά.

To Spotify, με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει κρυφά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την είσοδό του στην αμερικανική χρηματαγορά. Ο γίγαντας του μουσικού streaming κατέθεσε τη σχετική αίτηση στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο τέλος του Δεκεμβρίου, με σκοπό να εισαχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η εταιρεία, που αποτιμάται γύρω στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σκοπεύει να προχωρήσει σε απευθείας εγγραφή στο χρηματιστήριο, χωρίς αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Η Spotify AB, ιδιοκτήτρια εταιρεία της μεγαλύτερης πληρωμένης μουσικής υπηρεσίας στον κόσμο, έχει ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση της εγγραφής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ξεπερνώντας την παραδοσιακή δημόσια προσφορά για αυτό που ονομάζεται "απευθείας εγγραφή". Βέβαια, αυτό το ξαφνικό ντεμπούτο θα είναι ένας καλός τρόπος για να δούμε εάν οι επενδυτές είναι έτοιμοι να μπουν στο παιχνίδι μιας μουσικής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται σε κώμα εδώ και χρόνια.

Οι πωλήσεις των δισκογραφικών (στις οποίες πλέον δεν εννοούμε μόνο τα φυσικά αλλά και τα ψηφιακά, άυλα προϊόντα τα οποία ρέουν από υπηρεσίες μουσικού streaming) αυξήθηκαν για τρία συνεχόμενα χρόνια χάρη στις λεγεώνες των οπαδών που πληρώνουν για να ακούσουν είτε το Spotify είτε το Apple Music.

Οι δαπάνες των καταναλωτών έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες απογοητευτικές πωλήσεις άλμπουμ σε καταστήματα λιανικής πώλησης ή ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το iTunes, επιτρέποντας στις δύο νέες παγκόσμιες μουσικές υπηρεσίες να ευδοκιμήσουν και πάλι μετά από χρόνια πτώσης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα έσοδα από το μουσικό streaming ενδέχεται να υπερδιπλασιαστούν κατά την επόμενη δεκαετία.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. πολίτες - Πώς και μέχρι πότε να τις διορθώσετε

Σε περίπτωση που τα στοιχεία των προεκκαθαρισμένων δηλώσεων είναι λανθασμένα ή ελλιπή, οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, προκειμένου να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τα σωστά δεδομένα
THE LIFO TEAM
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM