Σόιμπλε: Οι χώρες σε πρόγραμμα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές

Σόιμπλε: Οι χώρες σε πρόγραμμα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές Facebook Twitter
3

Η ευρωζώνη προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι χώρες σε πρόγραμμα, όπως είναι η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, μιλώντας σε συνέδριο που συνδιοργανώνει η Bundesbank με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη Φρανκφούρτη,  ο Σόιμπλε ανέφερε ότι «βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές».

Ακόμα, επεσήμανε ότι «αν κυβερνήσεις κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν τη δουλειά τους, η ανάπτυξη και η πρόοδος στις βιομηχανικές χώρες θα είναι ικανοποιητική- ίσως χαμηλότερη από ό,τι στο παρελθόν, για λόγους δημοκρατίας, αλλά θα είναι βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς συχνές κρίσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γερμανικό πλεόνασμα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι χωρίς αυτό η ευρωζώνη θα είχε έλλειμμα, ενώ σημείωσε ότι «ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα συνιστά πρόβλημα για την ευρωζώνη. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρότυπο διεθνούς διακυβέρνησης.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM