LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Σεντένο: Δε θα υπάρξουν άλλα προγράμματα διάσωσης

Σεντένο: Δε θα υπάρξουν άλλα προγράμματα διάσωσης Facebook Twitter
EPA
2

Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σχολίασε ο Μάριο Σεντένο, σε συνέντευξη του στο Euronews.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως ένα από το δύο θέματα που τον εντυπωσίασαν το 2018, ήταν το τέλος του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. «Η 20η Αυγούστου ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, γιατί μπήκε τέλος στα προγράμματα διάσωσης στην ευρωζώνη» ανέφερε .

Ο Σεντένο υπογράμμισε επίσης πως το γεγονός ότι η Ελλάδα βγαίνει τελικά από το πρόγραμμα διάσωσης, μετά από τόσα χρόνια «είναι πολύ σημαντικό για όλους, αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό. Τρία προγράμματα, 8 χρόνια, πολλές μεταρρυθμίσεις, πολύ σκληρά μέτρα που όλοι περιμένουμε να μεταφραστούν σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή.Υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει μόνη της τελικά όλα τα θέματα και τα προβλήματά της. Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα. Αυτό είναι το σημαντικό».

Σημειώνεται πως στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα τα κλιμάκια των θεσμών για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη». 

Οικονομία
2

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μόνο προγράμματα διάσωσης δεν ήταν όσα εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Από την άλλη, διαβάζοντας αυτό,«..αλλά η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει μόνη της τελικά όλα τα θέματα και τα προβλήματά της.»..πάγωσε το αίμα μου!