Πρόστιμο άνω των 1,5 δισεκ. θα πληρώσει η Deutsche Bank για χειραγώγηση επιτoκίων

Πρόστιμο άνω των 1,5 δισεκ. θα πληρώσει η Deutsche Bank για χειραγώγηση επιτoκίων Facebook Twitter
4

Αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 1,5 δισεκ δολάρια βρίσκεται η  Deutsche Bank, που διαπραγματεύεται εξωδικαστική επίλυση της υπόθεσης χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων του Λονδίνου (Libor), μαζί με άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Deutsche Bank που ήδη έχει πληρώσει 735 εκατομμύρια για μη σύννομες συμβάσεις, θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο που ίσως υπερβεί και τα 1,5 δισ. Δολάρια.

Για την υπόθεση κατατέθηκαν αγωγές από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), εκ μέρους 38 αμερικανικών τραπεζών που χρεοκόπησαν στην χρηματοπιστωτική κρίση. Οι τράπεζες αυτές υποστηρίζουν ότι έχασαν χρήματα λόγω ακριβώς αυτής της χειραγώγησης του δείκτη με βάση τον οποίο υπολογίζονται τα επιτόκια σε χρηματοπιστωτικά προιόντα ύψους 550 τρισεκ δολαρίων.

Οι αγωγές στρεφόταν κατά των Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, Rabobank, Loyds, Societe Generale, Norinchukin, Royal Bank Of Canada, Bank of Tokyo-Mitsubishi, UBS και West LB.

Κάποιες από αυτές τις τράπεζες έχουν ήδη καταβάλει πρόστιμα για την υπόθεση.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ