Η αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 έχει ήδη ξεκινήσει και ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για την εκκίνηση της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται δύο σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Το πρώτο αφορά στην πλατφόρμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει οι φορολογικές δηλώσεις να γίνουν στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου.

 

Φορολογικές δηλώσεις 2021

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και το lockdown, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε οκτώ δόσεις. Υπό κανονικές συνθήκες για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις ήταν τρεις.

 

Το μοντέλο των οκτώ δόσεων αναμένεται να ισχύσει και για τον ΕΝΦΙΑ (κανονικά αποπληρώνεται σε 6 ισόποσες δόσεις). Κατά τις ίδιες πηγές, το «παράθυρο» πληρωμών των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν θα προβλεφθεί η δυνατότητα έκπτωσης 2% σε όσους καταβάλλουν το συνολικό ποσό εφάπαξ, μια ρύθμιση που ίσχυσε το 2020.