Πότε θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2021 - Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Πότε θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2021 - Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση Facebook Twitter
pixabay
0

Η αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 έχει ήδη ξεκινήσει και ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για την εκκίνηση της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται δύο σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Το πρώτο αφορά στην πλατφόρμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει οι φορολογικές δηλώσεις να γίνουν στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου.

Φορολογικές δηλώσεις 2021

Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και το lockdown, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε οκτώ δόσεις. Υπό κανονικές συνθήκες για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις ήταν τρεις.

Το μοντέλο των οκτώ δόσεων αναμένεται να ισχύσει και για τον ΕΝΦΙΑ (κανονικά αποπληρώνεται σε 6 ισόποσες δόσεις). Κατά τις ίδιες πηγές, το «παράθυρο» πληρωμών των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν θα προβλεφθεί η δυνατότητα έκπτωσης 2% σε όσους καταβάλλουν το συνολικό ποσό εφάπαξ, μια ρύθμιση που ίσχυσε το 2020.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM