Πόσο κουρεύονται οι δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες

Πόσο κουρεύονται οι δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων ενυπόθηκων δανείων ετοιμάζει η κυβέρνηση για χιλιάδες συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από την κρίση τού κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά, καταναλωτικά ή επαγγελματικά δάνεια υποθηκεύοντας την κύρια κατοικία τους και εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, θα κερδίσουν γενναίο κούρεμα στις δόσεις των δανείων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης και σε μία προσπάθεια να αποτραπεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Πόσο κουρεύονται οι δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες Facebook Twitter
Τα Νέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα για τους πράσινους δανειολήπτες θα προβλέπει:

Επιδότηση της μηνιαίας δόσης για όσους ήταν συνεπείς στις δανειακές υποχρεώσεις τους έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020. Το κράτος θα καλύπτει μεγάλο μέρος της μηνιαίας δόσης του δανείου για διάστημα εννέα μηνών.

Ποσοστό επιδότησης

Το πρώτο τρίμηνο η κρατική επιδότηση θα καλύπτει το 90% της μηνιαίας δόσης, στο δεύτερο τρίμηνο το ποσοστό της επιδότησης θα μειώνεται στο 60% και στο τρίτο και τελευταίο τρίμηνο το κράτος θα καλύπτει το 40% της μηνιαίας δόσης του δανείου.

Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Η επιδότηση θα αφορά δανειολήπτες που αποδεδειγμένα (περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ, βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή έχουν χάσει τη δουλειά τους) έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού ενώ θα εξαιρεί εργαζομένους στο δημόσιο τομέα και συνταξιούχους -οι οποίοι δεν είδαν μείωση στο εισόδημά τους με το ξέσπαμα της επιδημίας.

Το ποσοστό της επιδότησης θα είναι μειωμένο, αν στην οικογένεια ο ένας σύζυγος είναι πληττόμενος και ο άλλος όχι.

Κριτήρια

Υπό την προϋπόθεση πως έχει προηγηθεί ρύθμιση δανείου, τα κριτήρια που θα καθορίσουν τους δικαιούχους της κρατικής επιδότησης και το ύψος της επιδότησης είναι το οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη, τα περιουσιακά του στοιχεία, το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα

Οι δανειολήπτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει την 1η Ιουλίου - και θα παραμείνει σε λειτουργία για έναν μήνα.

Κόκκινοι δανειολήπτες

Με μικρότερο ποσοστό θα καλύψει το κράτος τις δόσεις ενυπόθηκων δανείων των κόκκινων δανειοληπτών (ακόμα δάνεια που κοκκίνησαν μετά το τέλος του 2018), με το ποσοστό επιδότησης να ξεκινάει από το 80% της μηνιαίας δόσης για το πρώτο τρίμηνο του προγράμματος.

Με πληροφορίες από «Τα Νέα»

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ