Ποιους αφορά η μείωση 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Ποιους αφορά η μείωση 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μείωση κατά 80% στα ενοίκια που θα πληρώσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα δικαιούνται όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές την περίοδο των εορτών, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός.

Το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το «κούρεμα» θα εφαρμοστεί σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης και λιανεμπορίου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Η μείωση του ενοικίου ωστόσο δεν ισχύει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν αλλά εντάσσονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ οι οποίες για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κατέβαλαν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο.

Ειδικότερα, εστιατόρια, καφέ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και άλλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, θέατρα, σινεμά και γυμναστήρια που έχουν κλείσει τον Δεκέμβριο είναι οι κατηγορίες που θα πληρώσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μόνο το 20% του ενοικίου. 

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων πάντως θα λάβουν από το κράτος αποζημίωση το 60% του ονομαστικού ποσού του ενοικίου και οι απώλειες αναμένεται να είναι οι ίδιες με τον Δεκέμβριο όπου ίσχυε το μετρό της μείωσης των ενοικίων κατά 40% και της χρηματικός αποζημίωσης κατά 50% επί της ζημιάς.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ