Ποιους αφορά η μείωση 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Ποιους αφορά η μείωση 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μείωση κατά 80% στα ενοίκια που θα πληρώσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα δικαιούνται όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές την περίοδο των εορτών, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός.

Το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το «κούρεμα» θα εφαρμοστεί σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης και λιανεμπορίου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Η μείωση του ενοικίου ωστόσο δεν ισχύει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν αλλά εντάσσονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ οι οποίες για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κατέβαλαν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο.

Ειδικότερα, εστιατόρια, καφέ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και άλλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, θέατρα, σινεμά και γυμναστήρια που έχουν κλείσει τον Δεκέμβριο είναι οι κατηγορίες που θα πληρώσουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μόνο το 20% του ενοικίου. 

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων πάντως θα λάβουν από το κράτος αποζημίωση το 60% του ονομαστικού ποσού του ενοικίου και οι απώλειες αναμένεται να είναι οι ίδιες με τον Δεκέμβριο όπου ίσχυε το μετρό της μείωσης των ενοικίων κατά 40% και της χρηματικός αποζημίωσης κατά 50% επί της ζημιάς.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπάτηση ελληνικών εταιρειών στην Τουρκία - Η προειδοποίηση του ελληνικού προξενείου

Οικονομία / Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιεί ελληνικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με συγκεκριμένο Τούρκο επιχειρηματία

Τούρκος γεννημένος στην Κομοτηνή προσεγγίζει ελληνικές εταιρείες για προμήθεια φθηνών επίπλων κήπου, παίρνει προκαταβολές και δεν στέλνει ποτέ τα εμπορεύματα
NEWSROOM
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι μέρες - Έχουν πληρώσει δύο στους τρεις

Οικονομία / Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι ημέρες - Δύο στα τρία αυτοκίνητα έχουν πληρώσει

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό 778.617.558 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν για 4.416.897 αυτοκίνητα, ποσό που μεταφράζεται σε 66,16% των προσδοκιών της ΑΑΔΕ
NEWSROOM