Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από Σεπτέμβριο - 12 έως 252 ευρώ

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις από Σεπτέμβριο - 12 έως 252 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από 12 έως 252 ευρώ θα είναι οι μηνιαίες αυξήσεις που αναμένεται να καταβληθούν τον Σεπτέμβριο σε τρεις κατηγορίες συνταξιούχων.

Θα αφορούν κυρίως τους νέους συνταξιούχους (όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου) αλλά και παλαιούς συνταξιούχους με αρνητική προσωπική διαφορά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τις σημαντικές αυξήσεις προβλέπεται να λάβουν άμεσα οι νέοι συνταξιούχοι που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις δικαιούνται όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί (ή θα συνταξιοδοτηθούν) με 40 χρόνια ασφάλισης. Για κάποιον που συνταξιοδοτήθηκε με περισσότερα από 46 έτη, προκύπτουν δε, και μειώσεις.

1.Νέοι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά

Πρόκειται για όσους αποχώρησαν από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά (νόμος Κατρούγκαλου) από όλα τα πρώην Ταμεία του ιδιωτικού τομέα και το Δημόσιο και δεν έχουν προσωπική διαφορά.

2. Παλαιοί συνταξιούχοι με αρνητική προσωπική διαφορά

Πρόκειται για τους συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και έχουν αρνητική προσωπική διαφορά από την 1η /1/2019 λαμβάνουν δηλαδή ήδη μια μικρή αύξηση. Αφορά περίπου 100.000 παλαιούς συνταξιούχους οι οποίοι έχουν αποχωρήσει πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, δηλαδή πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι διπλά κερδισμένοι από τον επανυπολογισμό, ενώ και τώρα θα συμβεί το ίδιο καθώς έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 και έως 44 έτη ασφάλισης και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης είναι αυξημένα.

3. Παλαιοί συνταξιούχοι με μικρή θετική προσωπική διαφορά που αποχώρησαν κάτω από 50 ευρώ και κατά μέσο όρο στα 30 ευρώ, εφόσον ανήκουν στις κατηγορίες με αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από 30 χρόνια και άνω. Λόγω της αύξησης της ανταποδοτικής σύνταξης μπορεί να μηδενίσουν τη θετική προσωπική διαφορά και να πάρουν αύξηση της τάξεως έως 30 ευρώ. Την αύξηση που δικαιούνται θα τη λάβουν αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019 σε 5 ετήσιες ισόποσες δόσεις έως και το 2024 (πρώτη δόση εντός του 2020 και αναδρομικά από την 1η /10/2019 ).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ