Περισσότερα Zara και H&M, αλλά θα κλείσουν πολλά καταστήματα

Περισσότερα Zara και H&M, αλλά θα κλείσουν πολλά καταστήματα Facebook Twitter
0

Καθώς το πέρασμα σε μια νέα ηλεκτρονική εποχή αγορών γίνεται όλο και πιο ορμητικό, μεγάλα εμπορικά σήματα μόδας όπως η H & M και η Zara αρχίζουν να προσκολλώνται στο νέο μοντέλο και κλείνουν φυσικά καταστήματά τους.

Η Hennes & Mauritz, η σουηδική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια της H&M και άλλων brand, καθώς και η Inditex με τα Zara, τα Bershka και άλλα γνωστά είδη ένδυσης, αρχίζουν να κλείνουν τα φυσικά καταστήματα προκειμένου να επεκταθούν σε online προσφορές, γράφει το περιοδικό Fortune.

Σύμφωνα με άρθρο τoυ Fortune, η H&M πάλεψε πέρυσι με τα κέρδη της, αλλά πέτυχε ανάκαμψη καθώς μείωσε τα καταστήματα λιανικής πώλησης κλείνοντας συνολικά 140 το περασμένο έτος. Ο κολοσσός της γρήγορης μόδας θα συνεχίσει αυτή τη στρατηγική, μειώνοντας τα νέα καταστήματα και κατά το τρέχον έτος θα υπάρξουν μόνο 130 καινούργιοι χώροι αντί για 170 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ομοίως, η Zara έκλεισε 355 καταστήματα το περασμένο έτος και θα κλείσει άλλα 250, αν και σχεδιάζει να ανοίξει 300 νέους χώρους στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χάρτη των σημείων πωλήσεων.

Παρόλο που οι δύο εταιρείες κλείνουν αρκετά καταστήματα, συνολικά ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων αναμένεται να αυξηθεί. Στόχος είναι άλλωστε τα ρούχα τους να φθάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε αγορές που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτες. Η H&M και η Inditex θα διοχετεύσουν περισσότερους πόρους στα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου τους. Η Inditex έκανε πρόσφατα διαθέσιμες τις online αγορές για τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Ισραήλ, τη Σερβία και την Ινδονησία. Η H & M έχει υποσχεθεί τεράστιες αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης πλοήγησης, καλύτερων περιγραφών προϊόντων και εικόνων καθώς και μικρότερων χρόνων παράδοσης.

«Θέλουμε να κάνουμε τις συλλογές μας διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες μας, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο», δήλωσε τον Μάιο, εκπρόσωπος των Zara, δείχνοντας ποια είναι η στρατηγική για το μέλλον των ρούχων που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ