Παρέμβαση εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα των αερομεταφορών αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, που έχει ρίξει πλέον το βάρος στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, που επικαλείται καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, που στοχεύει να παρέχει στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες handling και τα αεροδρόμια ενώ δεν αποκλείεται αναλόγως με το ύψος της οικονομικής ζημίας, το πακέτο να αποτελεί το πρώτο σκέλος της οικονομικής βοήθειας.

 

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας φέρεται να έχουν οριστικοποιήσει τα προηγούμενα 24ωρα τις κρίσιμες πτυχές και τους όρους, που συνοδεύουν την δρομολογούμενη βοήθεια προς τις αερομεταφορές, η οποία αναμένεται να ενταχθεί στο πακέτο διατάξεων ή εναλλακτικά στο νομοσχέδιο με τα εξαγγελθέντα μέτρα της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα

 

Στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας με επιτυχία συμμετείχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

 

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός. Σημείωσαν ακόμη ότι δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί. Παράλληλα, θετική είναι η εικόνα και από την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. 

 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, της Νορβηγίας Έμα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Γιασίντα Άρντεμ και του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.