Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κάντε οικονομία στην ενέργεια

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κάντε οικονομία στην ενέργεια Facebook Twitter
0

Έκκληση στους καταναλωτές να κάνουν οικονομία στην ηλεκτρική ενέργεια απηύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στην εκπομπή Morgenmagazin του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, σύμφωνα με το ZDF, η Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι τόνισε ότι επίκεινται προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως για τη βιομηχανία, νέες οδοί για την παράδοση ενέργειας αλλά και επέκταση το συντομότερο δυνατόν της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όπως επισήμανε, όταν συνδυαστούν αυτά  «μπορούμε να γίνουμε πολύ πιο γρήγορα ανεξάρτητοι από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Η πρόεδρος της Κομισιόν υπεραμύνθηκε, δε, τη συνέχιση εισαγωγών ρωσικών καυσίμων στην Ευρώπη, αν και οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εμπάργκο. Όπως εξήγησε, το βήμα αυτό είναι πιο εύκολο για τις ΗΠΑ διότι δεν εξαρτώνται άμεσα από τη Μόσχα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε, ακόμη, ότι μια «υπερβολική» άνοδος στις τιμές των καυσίμων, θα «αποδυνάμωνε» την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι «να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα έναντι του Πούτιν, χωρίς όμως να ζημιωνόμαστε και εμείς».
 

Με πληροφορίες Deutsche Welle

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ