Μπάιντεν: Απαγορεύουμε την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ

Μπάιντεν: Απαγορεύουμε την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. 

«Σήμερα, ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν την κύρια αρτηρία της ρωσικής οικονομίας», είπε ο πρόεδρος. «Απαγορεύουμε όλες τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο δε θα γίνεται πλέον αποδεκτό στα λιμάνια των ΗΠΑ και ότι ο αμερικανικός λαός θα καταφέρει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά. 

«Θα υπάρχει κόστος και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες [...] Η υπεράσπιση της ελευθερίας θα κοστίσει και θα κοστίσει και σε εμάς επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί το καταλαβαίνουν εξίσου και είναι ξεκάθαροι ότι πρέπει να προβούμε σε αυτό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στον απόηχο της ρωσικής εισβολής, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να απελευθερώσουν αποθέματα πετρελαίου και να αυξήσουν την προσφορά. Ο Μπάιντεν είπε ότι η απόφαση ελήφθη σε στενή διαβούλευση με συμμάχους και εταίρους στην Ευρώπη τονίζοντας ότι «ίσως πολλοί σύμμαχοι και εταίροι να μην μπορούν να μας ακολουθήσουν». 

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε και αυτό πριν λίγη ώρα ότι θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ στο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου. Γάλλος αξιωματούχος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βασίζεται περισσότερο στη ρωσική ενέργεια, δεν αναμένεται να πράξει κάτι ανάλογο. 

Με πληροφορίες από CBS και CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ