ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οι κλάδοι και κατηγορίες επαγγελμάτων που πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά POS

Οι κλάδοι και κατηγορίες επαγγελμάτων που πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά POS Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί εντός των επομένων ημερών, μέχρι το τέλος Ιουνίου συγκεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγέλματα θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Έθνος της Κυριακής, πρόκειται για πάνω από 200.000 επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται κάρτες για τις πληρωμές από τους πελάτες τους, αλλιώς απειλούνται με βαριά χρηματικά πρόστιμα που φθάνουν τα 1.500 ευρώ.

Ειδικότερα, στον κατάλογο των υπόχρεων περιλαμβάνονται ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, φαρμακεία, νοσοκομεία, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, κάθε είδους καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, ακόμα και τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για 15 κλάδους και κατηγορίες επαγγελμάτων οι οποίοι με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή και όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών η επιλογή του πρώτου κύματος υποχρεωτικής εγκατάστασης μηχανημάτων POS έγινε με γνώμονα τον βαθμό επικινδυνότητας για απόκρυψη εισοδήματος και τζίρου και τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής ανά κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας που έχουν στα αρχεία οι ελεγκτικές υπηρεσίες.


Παράλληλα, ένα από τα σενάρια που φέρεται να εξετάζεται είναι να τεθεί πλαφόν στις πληρωμές μετρητών με όριο τα 200-300 ευρώ, ενώ υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των μετρητών για αγορές καταναλωτών που ξεπερνούν τα 100 ευρώ.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM