Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη για συμβιβασμό με την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη για συμβιβασμό με την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Πίεση προς τους ηγέτες της ευρωζώνης προκειμένου να συμβιβασθούν με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ασκούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

To δημοσίευμα αναφέρει πως οι φόβοι για παγκόσμια βλάβη της οικονομίας όσο η αντιπαράθεση παρατείνεται προβληματίζει την Αμερική.

Το αθηναϊκό πρακτορείο αναφέρει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη. Αντίστοιχες επισημάνσεις αναμένεται να γίνουνκαι στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Μπ. Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγ. Μέρκελ, αναφέρουν οι Financial Times.

Η άσκηση πίεσης από τις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη σκληροπυρηνική στάση που υιοθετεί κυρίως η Γερμανία, αλλά και άλλα μέλη της ευρωζώνης. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν για την πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα να οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM