Ο Έλον Μασκ προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις στην Tesla - «Θα αυξήσουμε τους υπαλλήλους με ωρομίσθιο»

Ο Έλον Μασκ προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις στην Tesla - «Θα αυξήσουμε τους υπαλλήλους με ωρομίσθιο» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε πως μια ύφεση στην Αμερική «είναι πιο πιθανό από απίθανο» να έρθει σύντομα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και τα σχέδια της Tesla για απολύσεις εργαζομένων της εντός του καλοκαιριού.  

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ανέφερε πως η ύφεση στις ΗΠΑ ήταν ούτως ή άλλως αναπόφευκτη, αλλά πιθανότατα θα έρθει βραχυπρόθεσμα, δηλαδή νωρίτερα απ'ό,τι ενδεχομένως αναμενόταν.

«Μια ύφεση είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή. Ως προς το αν επίκειται ύφεση βραχυπρόθεσμα, αυτό είναι πιο πιθανό από απίθανο» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του μέσω  videolink στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα. 

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως η Tesla σχεδιάζει να μειώσει κατά 10% τον αριθμό μισθωτών της, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Reuters που επικαλείτο ενημέρωση από εταιρικό μέιλ νωρίτερα εντός Ιουνίου. 

Η Tesla μειώνει το μισθωτό εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 10% τους επόμενους τρεις μήνες» σημείωσε, προσθέτοντας: «Αναμένεται να αυξήσουμε τους υπαλλήλους με ωρομίσθιο. Αυξηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα σε ο,τι αφορά τους μισθωτούς». 

H Tesla απασχολεί λίγο λιγότερους από 100.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Μασκ, συνολικά η μείωση του εργατικού δυναμικού θα ανέλθει περίπου στο 3,5% καθώς οι μισθωτοί αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο των υπαλλήλων. 

Με πληροφορίες από Guardian 

 
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ