Το Netflix ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να επενδύσει σε τράπεζες και επιχειρήσεις μαύρων ιδιοκτητών καταβάλλοντας μία προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα πλούτου ανάμεσα «στη λευκή και στη μαύρη Αμερική». 

 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η δημοφιλής πλατφόρμα σχεδιάζει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομικούς οργανισμούς και σε οργανώσεις κοινοτικής ανάπτυξης που δανείζουν περισσότερο στις μειονότητες σε σχέση με τις κύριες τράπεζες. Οι τράπεζες και οι πιστωτικοί οργανισμοί των μειονοτήτων αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του συνολικού τραπεζικού ενεργητικού στις ΗΠΑ. 

 

«Πιστεύουμε ότι η εισροή κεφαλαίου σε αυτές τις κοινότητες μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, βοηθώντας περισσότερες οικογένειες να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι, να εξοικονομήσουν χρήματα για το κολέγιο των παιδιών τους και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν ή να αρχίσουν να αναπτύσσονται» ανέφερε σε δήλωσή του το Netflix.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η πλατφόρμα θα επενδύει επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στην Local Initiatives Support Corporation, με έδρα τη Νέα Υόρκη, μια εταιρεία χρηματοδότησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με 35 γραφεία σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ που υποστηρίζει μεταξύ άλλων, τους μαύρους επιχειρηματίες. 


Ο Maurice Jones, πρόεδρος και CEO της LISC υποστηρίζει πως οι περισσότερες επιχειρήσεων των μαύρων στις ΗΠΑ έχουν έως δέκα υπαλλήλους και ετήσια έσοδα μικρότερα του 1 εκατ. δολαρίων ενώ, συνήθως, δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις προτεραιότητες των μεγάλων τραπεζών όπως οι Chase, Bank of America και Wells Fargo.

 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το Netflix προσέγγισε τον οργανισμό που διευθύνει για μία δυνητική συμφωνία μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και πως πρόκειται για μία από τις αρκετά μεγάλες εταιρείες που επένδυσαν στη LISC κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

 

Ο Jones υποστήριξε πως δεν έχει δει ξανά κάτι παρόμοιο σημειώνοντας ωστόσο πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα πρέπει να εξυπηρετούνται για ένα διάστημα ετών αν οι εταιρείες επιθυμούν όντως τη γεφύρωση του χάσματος. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN