Μοσκοβισί: Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου

Μοσκοβισί: Στόχος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Αρκετά ικανοποιημένη φέρεται να είναι η Επιτροπή για το γεγονός ότι τις τελευταίες 10 μέρες όλες οι πλευρές έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει μετέφερε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά το πέρας του κολλεγίου των Επιτρόπων, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών μόλις ξεκίνησαν και ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είπε πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή σε όλα τα επίπεδα με τις ελληνικές αρχές.

Σε ερώτηση σχετικά με τα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα στην Ελληνική Βουλή, στα οποία δεν περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικό και φορολογία αγροτών, ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν βεβαιώνει την αυστηρή τήρηση από την ελληνική πλευρά όλων όσων συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης και δε ζητά τίποτα παραπάνω. «Πρέπει να μείνουμε σ' αυτήν τη "βήμα-βήμα" προσέγγιση και να μην υπερβάλλουμε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «μετά από μήνες αδιεξόδων υπάρχει σημαντική πρόοδος». Τέλος, σημείωσε πως οι μέχρι στιγμής κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους της.


Τέλος, ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε ευρεία αναφορά στην επείγουσα χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα από τον EFSM, σημειώνοντας ότι η πρόταση της Επιτροπής εισακούστηκε τελικά παρά τις αντιρρήσεις κάποιων κρατών μελών καθώς ήταν η πιο αποτελεσματική. Ενημέρωσε, δε, πως το σύστημα εγγυήσεων για τα κράτη μέλη εκτός ευρωζώνης που χρησιμοποιήθηκε για το δάνειο προς την Ελλάδα, έγινε μόνιμο με απόφαση του σημερινού κολλεγίου έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του εν λόγω ταμείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM