«Κύμα» συνταξιοδοτήσεων στον ΕΦΚΑ- Εκτίμηση για 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις στα τέλη του 2020

«Κύμα» συνταξιοδοτήσεων στον ΕΦΚΑ- Εκτίμηση για 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις στα τέλη του 2020 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του e-ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την αύξηση των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα».

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως τα τέλη του 2020 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης- για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ- θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 300.000, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Ιούλιο- σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία- οι προσωρινές αιτήσεις που κατατέθηκαν άγγιξαν τις 20.000. τον ίδιο μήνα εκδόθηκαν τουλάχιστον 13.000 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης και 3.000 συντάξεις σε δικαιούχους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» 4.000 αιτήσεων. Στο μεταξύ, στο υπουργείο Εργασίας και τον e-ΕΦΚΑ υπολογίζουν ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν περαιτέρω οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, αφού κάθε χρόνο μετά τον Αύγουστο υποβάλλουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη έφτασαν τις 163.000 στα τέλη Μαΐου, από τις οποίες οι 147.000 είναι ληξιπρόθεσμες (πάνω από 90 ημέρες). Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, εκκρεμούν 101.000 αιτήσεις. Για το πρώτο ζήτημα οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τρύπα» 700 εκατ. ευρώ και οι εκκρεμείς αιτήσεις επικουρικής μαζί με τα αναδρομικά τους κοστολογούνται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM