Καθιέρωση κουρέματος τραπεζών συζητά το Γιούρογκρουπ

Καθιέρωση κουρέματος τραπεζών συζητά το Γιούρογκρουπ Facebook Twitter
0

Επίσημα θα συζητηθεί, σύμφωνα με το Ρόιτερς, αύριο στο Γιούρογκρουπ η πρόταση για κούρεμα διατραπεζικών καταθέσεων, στην περίπτωση που μια τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, αν αυτή η πρόταση εγκριθεί αύριο στο Δουβλίνο, τότε θα υπάρξει μεγαλύτερη νευρικότητα ανάμεσα στους πιστωτές.

Σε έγγραφο που προετοιμάζεται εν όψει της συνεδρίασης αναφέρεται ότι ζημία θα μπορούσαν να υποστούν και τοποθετήσεις τραπεζών σε άλλες προβληματικές τράπεζες, ακόμη και αν αυτές οι τοποθετήσεις έχουν διάρκεια μικρότερης του ενός μήνα.

Πάντως, σύμφωνα με το Ρόιτερς οι πρώτοι που θα καλούνται να συνεισφέρουν στην επίλυση του θέματος των προβληματικών τραπεζών είναι οι μέτοχοι τους και ακολουθούν όσοι διακρατούν αξιόγραφα αυτών των τραπεζών. Το θέμα που συζητείται είναι, σε ποια περίπτωση, θα γίνεται κούρεμα σε καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων, καθώς αυτές κάτω του ποσού αυτού θεωρούνται εγγυημένες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM