ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις Facebook Twitter
0

Να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα  φορολογικές υποθέσεις που βρίσκονται κοντά στην παραγραφή, ζητά με εγκύκλιο του προς τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Πρόκειται κυρίως για ονόματα που βρίσκονται σε λίστες (όπως η λίστα Λαγκάρντ) ή υποθέσεις απόκτησης μεγάλου πλούτου, ακινήτων εξωτερικού, offshore εταιρειών, αλλά και εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης των υποθέσεων που πλησιάζουν στον χρόνο παραγραφής, ώστε ο έλεγχός τους να είναι άμεσος και να εστιάζεται καταρχήν στην χρήση που κινδυνεύει να παραγραφεί.

Πάντως, σύμφωνα με δήλωση συνδικαλίστριας των εφοριακών σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη «στοιχειωμένη» λίστα Λαγκάρντ π.χ. είχαν διατεθεί μόλις 11 εφοριακοί, ενώ χρειαζόταν πολύ περισσότεροι, καθώς κάθε λογαριασμός ονόματος που βρισκόταν στη λίστα, μπορεί να οδηγούσε και σε εκατοντάδες ακόμη λογαριασμούς που πρέπει να ελεγχθούν.

Επίσης στο ζήτημα των offshore, μπορεί να γίνονται οι κινήσεις τώρα που πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων, όμως ως τώρα, ανάμεσα στις 6.500 τέτοιου είδους εταιρίες στη χώρα μας, έχουν ελεγχθεί μόλις μερικές δεκάδες.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM