Κακοκαιρία Ελπίς - Υπουργείο Εργασίας: Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης

Κακοκαιρία Ελπίς - Υπουργείο Εργασίας: Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους την 25/1 και 26/1, ημέρες οι οποίες ορίστηκαν ως γενικές αργίες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικότερα στην Αττική.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι πληρωμές θα γίνουν από το κράτος και όχι από τους εργοδότες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Ανακοινώνεται ότι στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν  για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1),  κανονικά από τους εργοδότες τους.

Οι εργοδότες- επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες  απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM