No.1

Η Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Η Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας Facebook Twitter
1

Κατά δύο βαθμίδες (από Caa3 σε Caa1) αναβάθμισε την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's.

Κατά τα λεγόμενα αναλυτών, η αφοσίωση της κυβέρνησης στην αναδιάρθρωση των δημοσιονομικών της χώρας τη χρονιά που μας πέρασε κατάφερε σημαντική βελτίωσή τους και, πολύ πιθανόν, να έχει σαν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του δημόσιου χρέους. Η μείωση αυτή, σύμφωνα πάντα με τον οίκο Moody's, αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.

Στο θετικό αυτό αποτέλεσμα φαίνεται να οδήγησαν, μαζί με τη γενικότερη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, η επιμήκυνση του χρέους και η μείωση των επιτοκίων, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην αντίστοιχη μείωση του ρίσκου επαναχρηματοδότησης.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΡΗΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Οικονομία / Υδρογονάνθρακες: Παρουσιάστηκαν οι συμβάσεις μίσθωσης για έρευνα σε Κρήτη και Πελοπόννησο με Chevron - HELLENiQ ENERGY

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή εθνικής αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια