Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, η αύξηση κυμαίνεται στα 3,3 δισ. ευρώ και κρίνεται ικανοποιητική προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών.

Το αθηναϊκό πρακτορείο επισημαίνει ότι παρά την χθεσινή διάψευση της, η ΤτΕ αναγκάστηκε να ζητήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την αύξηση του ΕLA προκειμένου να καλυφθεί το κύμα των εκροών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις καταθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξέφρασε επίσης την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να καταλήξει σε μία συμφωνία. Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αύξησε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ το όριο με τη συνολική χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών να φτάνει στα 84,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΚΤ αυξάνει το όριο του ELA σε εβδομαδιαία βάση από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σταμάτησε να αναχρηματοδοτεί απευθείας τις ελληνικές τράπεζες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ