Χρηματιστήριο: Με κέρδη 12,53% έκλεισε το πρώτο τετράμηνο- Αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 6,5 δισ. €

Χρηματιστήριο: Με κέρδη 12,53% έκλεισε το πρώτο τετράμηνο- Αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 6,5 δισ. € Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Με κέρδη 12,53% έκλεισε το πρώτο τετράμηνο του 2021 για το Χρηματιστήριο και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 6,484 δισ., για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Ο Απρίλιος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος θετικός μήνας για το Χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε με κέρδη 5,24%, έπειτα από το +9,17% του Μαρτίου και το +5,73% του Φεβρουαρίου.Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου σημείωσε άνοδο 14,37%, ενώ ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 21,16%. Στο ίδιο διάστημα ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 18,44%.

 

Η άνοδος, κυρίως του Απριλίου, έρχεται πλέον με τζίρους που μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικοί αλλά και με μεγαλύτερο πλήθος κωδικών, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Χρηματιστηρίου για τον Μάρτιο.Η αγορά κινήθηκε σε υψηλά 14 μηνών και σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές που επικαλείται το ΑΠΕ η ανοδική τάση- παρά τα όποια πισωγυρίσματα- έχει πλέον επόμενο σταθμό αντίστασης τις 950 μονάδες, που σηματοδοτεί το υψηλό της περυσινής χρονιάς (24 Ιανουαρίου) και είναι το σημείο από το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά η μεγάλη πτώση που εντάθηκε τον περσινό Μάρτιο.

 

Σύμφωνα με την Citigroup οι ελληνικές μετοχές παραμένουν αρκετά «φθηνές» σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και τις παγκόσμιες, καθώς ο λόγος τιμής προς κέρδη ανά μετοχή (P/E) βρίσκεται μόλις στο 13. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αντίστοιχος δείκτης 12μήνου διαμορφώνεται στο 20, με τις αμερικανικές μετοχές να έχουν επίδοση 23 και τις γερμανικές 16,6.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM