Εurostat: Αυξήθηκε κατά 0,9% το ελληνικό ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2015

Εurostat: Αυξήθηκε κατά 0,9% το ελληνικό ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2015 Facebook Twitter
1

Αύξηση 0,9% παρουσίασε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς και 1,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.


Συνολικά, τόσο στην ευρωζώνη όσο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% και στις δύο περιοχές.


Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στην ΕΕ.


Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση της Eurostat, όλα τα κράτη μέλη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, παρουσίασαν αύξηση στο ΑΕΠ τους, με εξαίρεση τη Γαλλία όπου παρέμεινε σταθερό. Η υψηλότερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε στη Λετονία (+1,2%). Οι χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης καταγράφηκαν στην Ολλανδία, την Αυστρία και τη Ρουμανία (+0,1%).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Άντε λοιπόν να το κάνει σημαία του αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΝΔ που έλεγε ότι με τις εκλογές του Ιανουαρίου διακόψαμε την ανάπτυξη (0,2% αν θυμάμαι καλά για ένα τρίμηνο) και την ανεργία που παρουσίαζε μείωση (για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο της τάξης του 0,3-0,4% και μετά είχε ξανά αυξηθεί). Άλλωστε ό,τι μας συμφέρει σε αυτή τη χώρα πουλάμε ως επιτυχία.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ