Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια - Έως και 5% σε ορισμένα είδη

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια - Έως και 5% σε κάποια είδη Facebook Twitter
φωτο αρχείου/ pixabay
0

Θα συνεχιστούν οι ανατιμήσεις προϊόντων, όπως όλα δείχνουν, στην ελληνική αγορά. Οι ανατιμήσεις ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το νέο κύμα ακρίβειας θα έχει αυξήσεις έως 5% στα ράφια. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που εκτιμούν ότι οι αυξήσεις αυτές είναι «εισαγόμενες», καθώς αφορούν είτε προϊόντα τα οποία εισάγονται απευθείας στην ελληνική αγορά είτε προϊόντα που η παραγωγή τους απαιτεί εισαγωγή πρώτων υλών.

Ωστόσο, όπως εξηγούν στην εφημερίδα, η ελληνική αγορά δείχνει να αντιστέκεται περιορίζοντας την αύξηση των τιμών με εκπτώσεις και προσφορές σε συγκεκριμένα είδη προϊόντων. Παρόλα αυτά, οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι σύντομα στα ράφια θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις σαν αυτές του περασμένου Μαΐου, οι οποίες θα φτάνουν έως και 5% σε ορισμένα είδη.

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα ράφια Facebook Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα Μαΐου - Ιουνίου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε αυξήσεις τιμών στα νωπά φρούτα (20,4%), στα νωπά ψάρια (2,2%), στο χοιρινό κρέας (1,7%), στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (1,6%), στα τυριά (1,1%) ενώ μειώσεις σημειώθηκαν στις τιμές των νωπών λαχανικών (6,7%), στα πουλερικά (2,8%), στις πατάτες (2,4%), στο ψωμί και στα δημητριακά (0,6%) αλλά και στα είδη ατομικής φροντίδας (0,4%).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM