Επιδοτήσεις ρεύματος: Στις 9:30 οι ανακοινώσεις από τον Σκρέκα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Επιδοτήσεις ρεύματος: Στις 9:30 οι ανακοινώσεις από τον Σκρέκα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει στις 9:30, τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. 

Ο υπουργός είχε εκτιμήσει, χθες, πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα τρία ευρωπαϊκά κράτη- μέλη της ΕΕ, μεταξύ των 27, ]που αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο δυσμενών επιπτώσεων στο ενεργειακό μας σύστημα, ακόμα και στην περίπτωση του απευκταίου σεναρίου να υπάρξει μια πλήρης αποκοπή των ροών του φυσικού αερίου.»

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την ενεργειακή κατάσταση στη χώρα.  της χώρας, ακόμα και στο δυσμενές αυτό ενδεχόμενο.

Μετά και την σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, όπου επικαιροποιήθηκαν οι παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει να λάβουν χώρα στην περίπτωση μιας πλήρους αποκοπής στη ροή φυσικού αερίου προς τη χώρα μας, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τα όσα έγιναν ώστε η Ελλάδα να είναι ενεργειακά ασφαλής και τα όσα αποφασίστηκε να γίνουν.

Κατά τον ίδιο, αυτό εξασφαλίζεται με τον σχεδόν διπλασιασμό της αποθηκευτικής ικανότητας της Ρεβυθούσας, μέσα από τη νέα πλωτή δεξαμενή, που ήδη έχει καταφθάσει και θα είναι λειτουργική μέσα στο μήνα, μέσα από τη δυνατότητα τα τέσσερα εργοστάσια φυσικού αερίου να χρησιμοποιήσουν ντίζελ στην έκτακτη περίπτωση, μέσα από την αυξημένη παραγωγή των λιγνιτικών εργοστασίων των υφιστάμενων, αλλά και την εισαγωγή στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα «Πτολεμαΐδα V (5)». Τέλος προσωρινά η Ελλάδα μπορεί να αποθηκεύσει στρατηγικά αποθέματα σε υπόγειες δεξαμενές της Ιταλίας που θα τα λάβει με αντίστροφη ροή, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη και σύμφωνα με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ