Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Κατατίθενται άμεσα οι πρώτες αγωγές κατά της Folli Follie

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Κατατίθενται άμεσα οι πρώτες αγωγές κατά της Folli Follie Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στις πρώτες αγωγές αποζημίωσης προχωρά άμεσα η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι επενδυτές-μέλη της από τις εξελίξεις στη Folli Follie.

Όπως αναφέρει η Ένωση, οι αγωγές θα συνοδευτούν από αίτημα διάρρηξης των πράξεων προσημείωσης της περιουσιακών στοιχείων της FF στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας.

Παράλληλα, κάνει λόγο για αργόσυρτη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου της Folli Follie, «ενώ με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από το πόρισμα της A&M για έναρξη της απάτης πιθανώς από το 2001 ανακύπτουν αναρίθμητα νέα ερωτήματα για εξαπάτηση επενδυτών κατά το παρελθόν». 

Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, οι τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την ενημέρωση επί των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, αλλά και οι συνεντεύξεις του κ. Κουτσολιούτσου «δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία για το ότι οι επενδυτές στα χρηματοπιστωτικά μέσα της Folli Follie έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς στα χρονικά εξαπάτησης.

»»Εάν γνώριζαν κατά την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στις 26 Απριλίου 2018 την πραγματική κατάσταση δεν θα αγόραζαν, και αν είχαν αγοράσει θα έσπευδαν να ρευστοποιήσουν».

Κατόπιν αυτών, επισημαίνει η Ένωση, η αναμονή για την «επέλευση» της ζημίας με τρόπο ώστε αυτή να ποσοτικοποιείται και άρα να καθιστά μια αγωγή αποζημιώσεως ως «ορισμένη», δεν απαιτείται πλέον, άλλωστε ο κίνδυνος για τις απαιτήσεις των επενδυτών από μια «άτακτη» χρεωκοπία της εταιρείας καθίσταται πλέον ορατός.

Η προστασία της εταιρείας από τους πτωχευτικούς πιστωτές λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν, όσο το δυνατόν ταχύτερα, αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM