Ελληνικό: Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν

Ελληνικό: Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν- Θετικά τα πρώτα σημάδια για την επένδυση Facebook Twitter
0

Τα πρώτα σημάδια για την επένδυση στο Ελληνικό, παρά την πανδημία, είναι θετικά, αναφέρει το Bloomberg. 

Με τις τιμές των παραθαλάσσιων κατοικιών του Ελληνικού να είναι απλησίαστες για τους περισσότερους Έλληνες, ιδιοκτήτες ευελπιστούν ότι «ο ήλιος και η θάλασσα» μπορούν να προσελκύσουν Σουηδούς συνταξιούχους, Σαουδάραβες επιχειρηματίες και ψηφιακούς νομάδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρώτα σημάδια είναι ελπιδοφόρα. Οι τιμές των ακινήτων έχουν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν, με την προσδοκία της έναρξης των εργασιών του Ελληνικού, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να διπλασιαστούν, πάνω από τα 7.000 ευρώ το τετραγωνικό, όπως δηλώνει ο δήμαρχος του Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος. «Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ευχαριστημένοι με την άνοδο των τιμών. Το Ελληνικό μπορεί να είναι η πιο ακριβή περιοχή για να αγοράσει κάποιος αυτή τη στιγμή», σημειώνει.

«Δεν υπάρχουν πολλές πόλεις σαν την Αθήνα, που να συνδυάζουν τόσο πλούσια κουλτούρα και κληρονομιά, μαζί με τις παροχές μίας μεγάλης πόλης και ένα ελκυστικό παραθαλάσσιο μέτωπο. Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, η Αθήνα είναι μοναδική», λέει στο Bloomberg ο Πολ Γομόπουλος της Hines, η οποία σε συνεργασία με την Henderson Park σχεδιάζει να κατασκευάσει 400 κατοικίες σε οικόπεδο 71.000 τ.μ. στη Βούλα. Λίγο πιο πέρα, η City 1 Group έχει ήδη πουλήσει 15 μονάδες στο μοντέρνο κτίριο κατοικιών Icon, που θα έχει θέα στο γκολφ της Γλυφάδας όταν ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένας συνωστισμένος μοντέρνος θύλακας που συνυπάρχει άβολα με την πόλη, την ώρα που οι εργασίες για την επένδυση είναι προ των πυλών.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM