Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται - Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται - Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή Facebook Twitter
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται - Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή (Eurokinissi)
0

Κανονικά, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, θα γίνει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες και όχι με παράταση όπως είχε γίνει στην περίπτωση του πρώτου lockdown με το δώρο του Πάσχα.

Στην περίπτωση όσων έχουν μπει ή μπαίνουν μέσα στον Νοέμβριο σε καθεστώς αναστολής το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με δύο τρόπους και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Η πρώτη δόση υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου από το κράτος με το ποσό του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές.

Το υπόλοιπο ποσό του μισθού που αντιστοιχεί, θα καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Το κράτος θα πληρώσει το τμήμα του δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας, ενώ βάση υπολογισμού για το ποσό που θα καταβάλλει το κράτος θα είναι το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα και η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τον Νοέμβριο.

Για τους υπόλοιπους μήνες, το τμήμα του δώρου θα καταβληθεί από τον εργοδότη με βάση υπολογισμού του ονομαστικού μισθού του εργαζομένου.

Ευνοημένοι είναι όσοι απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας, δηλαδή με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, και με μισθούς κάτω των 534 ευρώ το μήνα οι οποίοι μπορεί και να πάρουν μεγαλύτερο δώρο Χριστουγέννων από τον τρέχοντα μισθό τους.

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ