ΔΕΗ: Εισαγγελική παρέμβαση για δημοσιεύματα και καταγγελίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Εισαγγελική παρέμβαση για δημοσιεύματα και καταγγελίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας μπαίνουν δημοσιεύματα και καταγγελίες για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα

Ο επικεφαλής της λεγόμενης «υπερεισαγγελίας», Χρήστος Μπαρδάκης, με εντολή προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ζητά να αξιολογήσουν όσα καταγγέλλονται σχετικά με την εξαγγελθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και να εντοπίσουν εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως αυτά της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και της κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης.

Στη δικογραφία που σχηματίζει η Οικονομική Εισαγγελία θα περιλαμβάνεται και η αναφορά άδικης πράξης που κατέθεσαν τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο έξι δικηγόροι, οι οποίοι ζητούν επιπλέον να ερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης των αδικημάτων της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα για υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ μερικές μέρες πριν την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, οι δικηγόροι αναφέρουν πως «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για τη διάπραξη αδικημάτων».

Τα δημοσιεύματα που θα τεθούν υπό διερεύνηση από τους οικονομικούς εισαγγελείς αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η τιμή της μετοχής της εταιρείας «υποχωρούσε χωρίς προφανή λόγο» από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία έγινε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, γεννώνται υποψίες για σκόπιμες ενέργειες που εδράζονται σε εσωτερική πληροφόρηση (insider trading).

Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα που θα εξετάσει η Οικονομική Εισαγγελία, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που με την ολοκλήρωσή της θα μειωθεί το ποσοστό του Δημοσίου στην επιχείρηση, δεν θα αποφέρει προσόδους στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- το αποκαλούμενο Υπερταμείο- η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα έχει απώλεια περιουσίας μεγάλου τιμήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM